Forbrukslån 20 år – For unge voksne

Forbrukslån 20 år

Forbrukslån for unge på 20 år blir stadig mer populært. Mange ungdommer benytter seg av denne økonomiske løsningen for å finansiere større utgifter, som studier og biler.

I denne artikkelen vil vi gjøre et dypdykk i hva det vil si å ta opp forbrukslån når man er 20 år gammel.

Låneeksempel forbrukslån

Lånebeløp 100 000 kr
Nedbetalingstid 5 år
Data levert av Forbrukerportalen
Beste forbrukslån 2024

Lendo forbrukslån (Få tilbud fra 26 banker)

Lendo

Finansduden har vurdert og kårer Lendo til norges beste forbrukslån i 2024. Det gjelder også for refinansiering uten sikkerhet.

Fordeler

 • Her får du uforpliktende tilbud fra 26 banker som alle konkurrerer med hverandre.
 • Det er enkelt, raskt og gratis å søke om forbrukslån gjennom Lendo.
 • Effektive samarbeidsbanker.

Ulemper

Vi finner ingen nevneverdige ulemper ved å bruke Lendo. Les gjerne hele vår vurdering av Lendo.

Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.

Se alle forbrukslån fra Lendo

Detaljer
fra 9,27 %
effektiv rente
2 051 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke
Anbefalt forbrukslån

Uno Finans forbrukslån (Sammenlign flere lånetilbud)

Uno finans

Uno Finans er vurdert som en effektiv og god løsning når man skal søke om lån uten sikkerhet.

Fordeler

 • Uforpliktende sammenligning av flere tilbud for lån uten sikkerhet.
 • Uno Finans sin heldigitale løsning gir svar på søknaden på dagen.

Ulemper

 • Man får tilbud fra en håndfull færre banker enn vår favoritt (21 banker).

Les vår vurdering av Uno Finans.

Eksempelrente: Effektiv rente 11% 200.000,-, 10 år. Kost. 122.092,- Tot: 322.092,-

Se alle forbrukslån fra Uno finans

Detaljer
fra 9,27 %
effektiv rente
2 051 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke

Forbrukslån for unge på 20 år

Forbrukslån kan være et attraktivt alternativ for unge voksne som trenger finansiering. Dette er lån uten krav om sikkerhet, hvilket betyr at du ikke trenger å stille med pant i bolig eller bil.

Fordelen for 20-åringer er at de kan bruke forbrukslånet til hva de vil, enten det er ferietur, ny bærbar datamaskin eller uforutsette utgifter.

Men hvem tilbyr egentlig forbrukslån til denne aldersgruppen? Det varierer fra bank til bank, men det finnes en rekke långivere og låneformidlere som Axo Finans, Lendo, Sambla, UNO Finans og Zensum som har et tilbud rettet mot yngre låntakere.

Fordeler med forbrukslån for unge

Forbrukslån for unge voksne byr på flere fordeler.

 1. Fleksibilitet med lånebeløp: Unge kan låne alt fra 5000 til 600 000 kroner, slik at de kan finansiere ulike behov.
 2. Tilgjengelighet: Minimumsalder for å søke om forbrukslån er bare 18 år, noe som åpner dører for mange unge voksne.
 3. Raske utbetalinger: Utbetalingstiden for lån kan være så kort som 0-1 dag. Dette garanterer øyeblikkelig tilgang til pengene når de trengs.
 4. Konkurransedyktige renter: Renten varierer fra 5,00% til 29,9%, og unge har mulighet til å finne en god avtale.
 5. Stort utvalg av lånetilbydere: Låneagenter samarbeider med mellom 15-23 banker for å tilby det mest passende lånet basert på individuelle krav og situasjon.
 6. Høy kundetilfredshet: Trustpilot-rangeringen for forbrukslån viser at de fleste unge er fornøyde med sine lån; rangeringen ligger på imponerende 4,8/5.

Hvem tilbyr forbrukslån til 20-åringer?

Flere norske finansinstitutter som Axo Finans, Lendo, Sambla, UNO Finans og Zensum tilbyr forbrukslån til 20-åringer. Disse lånetilbyderene gir unge lånesøkere muligheten til å låne et beløp uten behov for sikkerhet.

For å kunne få et forbrukslån må lånesøkere oppfylle visse kredittvurderinger og alderskrav som fastsatt av bankene. Sørg alltid for å sammenligne vilkårene og rentene til forskjellige banker før du søker om et forbrukslån.

Hvordan velge riktig forbrukslån?

Når du skal velge et forbrukslån, er det viktig å sammenligne forskjellige lån for å finne det som passer best for deg. Se på rentene og sjekk nedbetalingstid på lånet. Husk at lavere rente ofte betyr lavere månedlige avdrag, men også lengre nedbetalingstid.

Det er viktig at du har råd til å betale tilbake lånet innenfor den avtalte tidsrammen for å unngå ekstra kostnader. Tenk også over hvor mye penger du faktisk trenger, og låne kun det beløpet.

Vær oppmerksom på at mange banker tilbyr kalkulatorer på nettsidene sine, som kan hjelpe deg med å beregne kostnadene av et lån.

Se på rentene

Gjennom å se nøye på rentene, kan du få bedre innsikt i hva lånet vil koste deg over tid. Renten er nemlig den prosentvise kostnaden av lånet, som legges på toppen av hovedbeløpet du skylder.

Den kan variere stort mellom forskjellige låneinstitusjoner, fra laveste tilbud på 5,00% til høyeste tilbud så høyt som 29,9%. Dette er en viktig grunn til at sammenligning av lån er essensielt for å sikre at du får det beste tilbudet.

Sjekk nedbetalingstid på lånet

Å forstå nedbetalingstid på et lån er viktig. Nedbetalingstid refererer til den totale tiden du har til å tilbakebetale lånet ditt. For eksempel, hvis et lån har en nedbetalingstid på fire år, betyr det at du skal betale tilbake hele lånebeløpet, inkludert renter og gebyrer, innen fire år.

Lang nedbetalingstid kan virke tiltalende da månedlige avdrag blir mindre, men det betyr også at du vil betale mer i renter over tid. Kortere nedbetalingsplaner vil ha høyere månedlige utbetalinger, men totalt sett vil du betale mindre i renter.

Også noen lån, som de for refinansiering, kan ha en nedbetalingstid på over fem år. Det er viktig å sjekke nedbetalingstid før du tar en endelig beslutning om lån.

Bankenes aldersgrense på forbrukslån

En viktig faktor å vurdere når du søker om et forbrukslån er bankens aldersgrense. Denne varierer mellom ulike långivere, men generelt sett krever de fleste banker at låntakeren er minst 20 år gammel for forbrukslån. Det finnes også noen banker som tilbyr forbrukslån til 18-åringer.

Alderskravene er satt for å sikre at låntakeren har evne til å håndtere økonomiske forpliktelser og betale tilbake lånet. Det er derfor smart å undersøke bankenes alderskrav før du søker om et lån.

Hva betyr bankenes alderskrav for søknad om forbrukslån?

Bankenes alderskrav påvirker hvem som kan søke om forbrukslån. For eksempel, de fleste banker i Norge har en nedre aldersgrense på mellom 21 og 25 år for å kunne ta opp et forbrukslån.

Noen få banker har imidlertid aldersgrenser på enten 18 eller 20 år. Dette betyr at selv om du som ung voksen har økonomi til å håndtere et lån, kan alderskravet være et hinder.

Alderskravene er satt av bankene fordi de ser på risikoen forbundet med å låne ut penger til yngre personer som kanskje ikke har en stabil inntekt eller lang kreditt historie. Dette er grunnen til at det kan være vanskeligere for unge voksne å få godkjent et forbrukslån sammenlignet med eldre lånesøkere.

Kredittvurdering og kredittscore for yngre søkere

Lær mer om hvordan kredittvurdering og kredittscore kan påvirke søknaden din om et usikret lån som en ung søker. Fortsett å lese for mer innsikt i denne prosessen.

Hvordan påvirker kredittscoren rentebetingelsene på usikrede lån?

Kredittscore spiller en primær rolle i bestemmelsen av rentebetingelser på usikrede lån. Bankene bruker kredittscore for å vurdere risikoen forbundet med å gi lån til en person.

Lavere kredittscore kan tyde på høy risiko, noe som kan resultere i høyere renter på usikrede lån. På andre siden, en høy kredittscore indikerer lav risiko, noe som kan resultere i mer gunstige rentebetingelser.

I tillegg har alder betydning, da noen banker har aldersgrenser for usikrede lån. Det er viktig å arbeide for en god kredittscore for å sikre de beste vilkårene på et usikret lån.

Fra søknad til utbetaling av forbrukslån

Å søke om et forbrukslån er en relativt rask og enkel prosess. Her er trinnene fra søknad til utbetaling av forbrukslån:

 1. Finn en lånetilbyder: Det første du bør gjøre, er å finne en pålitelig lånetilbyder som møter dine behov. Se gjennom våres oversikt over hvor du finner billige forbrukslån.
 2. Fullfør søknaden: Fyll ut alle nødvendige detaljer i den elektroniske søknadsskjemaet. Du trenger vanligvis å gi personlige opplysninger, inntektsinformasjon og lånebeløpet du ønsker.
 3. Vent på godkjenning: Etter at du har sendt inn din søknad, vil banken eller kredittinstitusjonen foreta en kredittsjekk og vurdere din betalingshistorie før de godkjenner lånet.
 4. Tegn kontrakten: Når søknaden er godkjent, vil du motta et lån tilbud som inkluderer renter, nedbetalingsplan og andre vilkår. Les dette nøye før du signerer.
 5. Motta pengene: Etter at du har signert kontrakten, vil banken overføre beløpet direkte til din bankkonto. Overføringstiden kan variere avhengig av banken.

Andre løsninger for 20-åringer som søker usikret lån

I denne seksjonen vil vi diskutere alternative løsninger for 20-åringer som søker usikret lån, som kredittkort. Disse valgene kan gi økonomisk fleksibilitet, men kommer også med deres egne sett med forpliktelser og risikoer.

Kredittkort eller forbrukslån?

For mange 20-åringer kan det være vanskelig å avgjøre om man skal velge kredittkort eller forbrukslån. Her er en sammenligning av begge alternativene.

KredittkortForbrukslån
God løsning for kortvarig kredittbehov.God løsning for mer langvarige lån og større utgifter.
Kan gi bonuspoeng og andre fordeler.Gir ikke bonuspoeng, men har ofte en lavere rente.
Rentene kan være høye hvis man ikke betaler tilbake innen kort tid.Rentene er ofte lavere, men varierer fra 5,00% til 200%.
Utbetalingstid kan være så kort som 0-1 dag.Utbetalingstid kan være så kort som 0-1 dag.
Lånebeløpene er ofte lavere, og avhenger av kredittgrensen.Lånebeløpene kan variere fra 5 000 kr til 600 000 kr.

Både kredittkort og forbrukslån har sine fordeler, og det er viktig å vurdere sine egne behov før man tar en avgjørelse.

Ofte Stilte Spørsmål

Hvordan kan jeg beregne kostnadene på lånet mitt?

Du kan beregne lånekostnadene dine ved å legge sammen etableringsgebyret, termingebyret, og renteutgiftene. Du finner et kostnadseksempel øverst i denne artikkelen.

Hva er den laveste og største lånesummen jeg kan søke om?

Dette varierer mellom de ulike bankene, men generelt sett kan du låne mellom 5000 kr og 600 000 kr.

Hvordan blir utbetalingen av lånet håndtert?

Lånet blir overført til din bankkonto registrert i folkeregisteret etter at lånebetingelsene er akseptert med BankID.

Hvilke andre typer lån kan jeg søke om som en ung voksen?

Utover forbrukslån, du kan også søke om boliglån, billån, båtlån eller andre kredittlån avhengig av din økonomiske situasjon og behov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *