Forbrukslån til å betale gjeld (Guide 2024)

Forbrukslån til å betale gjeld

Å håndtere gjeld kan være en utfordring, men det er strategier og løsninger som kan lette byrden. En slik løsning er å ta opp et forbrukslån for å betale av gjelden. Dette alternativet kan hjelpe deg med å samle alle dine lån under ett hovedlån, noe som gir en mer kontrollert tilnærming til nedbetalingen.

Det er viktig å merke seg at forbrukslån har sine fordeler og ulemper, så nøye vurdering er nødvendig før en tar en endelig beslutning. I denne seksjonen vil vi se på hva et forbrukslån er, hvordan det brukes til å betale gjeld, og hva man skal vurdere før man tar opp et slikt lån.

Låneeksempel forbrukslån

Lånebeløp 100 000 kr
Nedbetalingstid 5 år
Data levert av Forbrukerportalen
Beste forbrukslån 2024

Lendo forbrukslån (Få tilbud fra 26 banker)

Lendo

Finansduden har vurdert og kårer Lendo til norges beste forbrukslån i 2024. Det gjelder også for refinansiering uten sikkerhet.

Fordeler

 • Her får du uforpliktende tilbud fra 26 banker som alle konkurrerer med hverandre.
 • Det er enkelt, raskt og gratis å søke om forbrukslån gjennom Lendo.
 • Effektive samarbeidsbanker.

Ulemper

Vi finner ingen nevneverdige ulemper ved å bruke Lendo. Les gjerne hele vår vurdering av Lendo.

Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.

Se alle forbrukslån fra Lendo

Detaljer
fra 9,27 %
effektiv rente
2 051 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke
Anbefalt forbrukslån

Uno Finans forbrukslån (Sammenlign flere lånetilbud)

Uno finans

Uno Finans er vurdert som en effektiv og god løsning når man skal søke om lån uten sikkerhet.

Fordeler

 • Uforpliktende sammenligning av flere tilbud for lån uten sikkerhet.
 • Uno Finans sin heldigitale løsning gir svar på søknaden på dagen.

Ulemper

 • Man får tilbud fra en håndfull færre banker enn vår favoritt (21 banker).

Les vår vurdering av Uno Finans.

Eksempelrente: Effektiv rente 11% 200.000,-, 10 år. Kost. 122.092,- Tot: 322.092,-

Se alle forbrukslån fra Uno finans

Detaljer
fra 9,27 %
effektiv rente
2 051 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke
Lav rente

Forbrukslån & Refinansiering (Tilbud fra flere banker)

Axo Finans

Axo Finans er en av landets største formidlere av forbrukslån. Se fordeler og ulemper eller les vår store vurdering av Axo Finans.

Fordeler

 • Gratis og uforpliktende søknad til flere flere banker
 • Heldigital tjeneste
 • Få tilbud fra 20 banker

Ulemper

 • Færre tilbydere å sammenligne enn de to foregående aktørene.

Eksempel: Nominell rente 11,9% effektiv rente 13,22%, lånebeløp kr 175 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad 60 787 totalt kr 235 787.

Se alle forbrukslån fra Axo Finans

Detaljer
fra 9,27 %
effektiv rente
2 051 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke

Forbrukslån fra Sambla

Sambla

Sambla er et godt alternativ til å søke om forbrukslån. Denne låneagenten tilbyr lån fra 5000 kr og oppover. Les vår vurdering av Sambla.

Fordeler

 • Man kan låne fra 5000 kr.
 • Sambla tilbyr uforpliktende søknad til 20 banker.
 • Tjenesten er enkel å bruke

Ulemper

 • Mindre lån har naturlig høyere rente.
 • Man må ha vært norsk statsborger i minimum ett år.

Eksempel: 150 000 kr over 5 år, nom. 11,9 %, eff. 16,13 % kost. 59 968 kr, tot. 209 968 kr eller 3 329 kr/måned (60 bet.). Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Se alle forbrukslån fra Sambla

Detaljer
fra 9,27 %
effektiv rente
2 051 kr
pr måned
SØK HER
Ikke samarbeid

Forbrukslån & Refinansieringslån (Rådgivning & Uforpliktende tilbud fra kvalitetsbanker)

Zensum

Zensum er et bra valg for sammenligning av forbrukslån. Du må gjerne lese hele vår vurdering av Zensum.

Fordeler

 • Man kan søke om lån uten forpliktelser.
 • Man kan søke digitalt på en enkel måte.
 • Man får sammenlignet flere banker.

Ulemper

 • Man må låne minimum 20000 kr.
 • Man får tilbud fra maksimalt 16 banker.

Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 140 kr, kostnad 3 119 kr/måned (60 avbet.). Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere.

Se alle forbrukslån fra Zensum

Detaljer
fra 9,27 %
effektiv rente
2 051 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke

Se også: Billigst forbrukslån i 2024.

Hva er forbrukslån til å betale gjeld?

Forbrukslån for å betale gjeld (refinansieringslån) kan sies å være et finansielt verktøy som hjelper deg med å betale eksisterende gjeld. Det fungerer ved at du tar opp et nytt lån, oftest uten sikkerhet, for å dekke kostnadene av dine gamle lån og kredittkortgjeld.

På denne måten kan du samle alle dine tidligere gjeldsposter i ett enkelt lån, noe som gir deg lavere renter og færre månedlige kostnader.

Dette lånet er også kjent som refinansiering, og det lar deg låne et beløp mellom 100 000 kr og 600 000 kr. Nedbetalingstiden kan variere fra 1 år til opptil 5 år, avhengig av dine personlige økonomiske forhold og den valgte banken.

Bruken av forbrukslån til å betale gjeld gir deg en bedre oversikt over din økonomi og gir deg muligheten til å planlegge en tydelig betalingsplan. Du bør likevel sammenligne tilbud fra flere banker som Lendo, Uno Finans, Axo Finans, Sambla og Zensum for å sikre at du får den laveste renten og de beste vilkårene.

Fordeler med forbrukslån for å betale gjeld

Forbrukslån for å betale gjeld kan gi lavere renter, noe som kan redusere total gjeld. Ved å konsolidere gjeld til ett lån, kan det resultere i færre månedlige kostnader. En klar og tydelig betalingsplan gir bedre oversikt over økonomien.

Alt dette kan bidra til en mer håndterbar økonomisk situasjon.

Lavere renter

Å konsolidere forbruksgjeld med et forbrukslån kan gi lavere renter. Konkurransen på markedet betyr at mange banker tilbyr omstartslån med en lavere rente enn tidligere lån. Forbrukeren vil dermed kunne spare penger på reduserte lånekostnader, og samtidig få et oversiktlig lån med én enkel månedlig betaling.

Dette oppnås ved at den nye banken betaler av lånene dine i andre banker. Resultatet er ett samlet lån med lavere rente. Tilbakebetalingsperioden kan variere, fra 1 år til 15 år, basert på ønsket lånebeløp og økonomisk situasjon.

Ikke bare sparer dette deg for kostnader på kort sikt, det gir også rom for bedre økonomisk planlegging i fremtiden.

Færre månedlige kostnader

Ved å konsolidere flere mindre lån til ett større lån, kan du kutte ned på antallet regninger du får hver måned. Du vil også kunne redusere den totale månedlige utbetalingen ved å strekke låneperioden over en lengre tid.

Ved å bruke forbrukslån til refinansiering kan du spare mye penger på renter og gebyrer, spesielt hvis du har flere dyre smålån og kredittkortgjeld. Dette betyr at du vil ha mindre månedlige kostnader, noe som gir deg mer økonomisk frihet og fleksibilitet i hverdagen.

En tydelig betalingsplan

En tydelig betalingsplan er nøkkelen til effektiv gjeldsbetaling. Den hjelper deg med å strukturere og planlegge hvordan du vil betale ned din gjeld, og gir deg full kontroll over dine økonomiske forpliktelser.

Med en detaljert betalingsplan kan du justere lånebetalinger i henhold til din inntekt, levestandard og andre utgifter. Betaler du større avdrag på gjelden, kan du redusere fremtidige låneutgifter og bli gjeldfri mer effektivt.

En tydelig betalingsplan gir deg også muligheten til å redusere rentekostnadene, noe som fremskynder prosessen mot økonomisk frihet. Det er viktig å forstå at en godt strukturert betalingsplan kan være springbrettet til en gjeldfri fremtid.

Bedre oversikt over økonomien

Å samle all gjeld i et forbrukslån gir bedre oversikt over økonomien. Med et enkelt lån å betale tilbake hver måned, kan man enklere planlegge og kontrollere de månedlige utgiftene.

Refinansiering bidrar til en mer strømlinjeformet nedbetalingsplan, noe som minimerer risikoen for glemt eller forsinket betaling. Det hjelper også med å redusere stress relatert til håndtering av flere gjeldsposter.

Du har mer tid til å fokusere på strategier for å forbedre din økonomiske situasjon, som sparing eller investering. En bedre oversikt over økonomien kan være første skritt mot en mer stabil og gjeldsfri fremtid.

Hvordan ta opp forbrukslån for å betale gjeld?

Å ta opp et forbrukslån for å betale gjeld kan være en effektiv strategi for mange forbrukere. Her er trinnene til hvordan man kan gå frem:

 • Først må du finne ut hvor mye gjeld du faktisk har. Sjekk saldoen på alle dine kredittkort, smålån og andre typer av usikret forbruksgjeld.
 • Deretter bør du få en oversikt over din økonomiske situasjon. Beregn dine faste utgifter og sammenlign dette med inntekten din.
 • Du bør også vurdere din kredittscore. Dette vil påvirke om du får godkjent lånesøknaden hos ulike forbrukslånbanker.
 • Nå er det tidspunktet for å søke om ønsket lånebeløp. Husk at lånebeløpet man kan søke om ved refinansiering varierer fra 100 000 kr til 600 000 kr.
 • Når du har fått godkjent lånet ditt, skal pengene brukes til å betale ned eksisterende gjeldsposter. Ved refinansiering vil den nye banken betale av lånene i andre banker.

Nedbetalingsplanen:

Nedbetalingsplanen er et viktig element i å betale av gjeld med forbrukslån. Her gir vi en oversikt over hvordan du kan lage en effektiv nedbetalingsplan:

 • Start med å identifisere eksisterende gjeldsposter som skal erstattes med det nye lånet.
 • Bestem startdatoen for nedbetalingen etter utbetaling av forbrukslånet.
 • Fastsett det månedlige beløpet som skal betales basert på din økonomiske situasjon og ønsket nedbetalingstid.
 • Prioriter hvilke gjeldsposter som skal betales først, hvis du har flere enn ett lån. Dette kan gjøres ved å bruke strategier som snøballmetoden eller snøskredmetoden.
 • Bruk din nedbetalingsplan aktivt for å holde styr på betalinger og fremdrift i løpet av perioden.

Alternativer til forbrukslån for nedbetaling av gjeld

Det finnes flere alternativer til forbrukslån for nedbetaling av gjeld, som refinansieringslån og økt boliglån. Disse alternativene kan gi deg en ny økonomisk start, og kan hjelpe deg med å betale ned gjelden din på en mer håndterlig måte.

Fortsett å lese for å lære mer om disse alternativene.

Refinansieringslån

Refinansieringslån er en effektiv metode for å samle alle dine lån og kredittkortgjeld inn i ett enkelt lån. Hovedmålet er å sikre en lavere rente, noe som i det lange løp kan spare deg for tusenvis av kroner.

Ved å samle gjelden din med refinansieringslån, kan du også få færre månedlige kostnader og en tydelig betalingsplan. Dette vil gi deg en bedre oversikt over din økonomiske situasjon.

Rentene på slike lån kan variere, men ofte ender du opp med å betale mindre totalt sett takket være konkurransen på markedet.

Økt boliglån

Økt boliglån kan være en effektiv måte å håndtere forbruksgjeld på. Hvis du allerede har et boliglån, og det er ledig sikkerhet i boligen din, kan det være mulig å øke lånet for å betale ned høyrentegjeld.

Denne metoden kan ofte gi lavere renter sammenlignet med et forbrukslån, noe som kan gjøre hverdagen økonomisk lettere.

Det er viktig å merke seg at økt boliglån innebærer at du setter boligen din som sikkerhet for lånet. Det betyr at banken kan ta boligen din hvis du ikke klarer å betale tilbake lånet.

Derfor bør denne metoden kun brukes hvis du er sikker på at du vil være i stand til å håndtere de økte lånekostnadene.

Fordeler og ulemper med å betale gjeld med forbrukslån

Et forbrukslån kan ha både fordeler og ulemper når det gjelder å betale gjeld, inkludert potensielt lavere renter og færre månedlige kostnader, men også risikoen for større totalgjeld.

Les mer for å oppdage alle aspektene ved denne løsningen.

Fordeler

Det er mange fordeler med å bruke forbrukslån for å betale gjeld. Her er noen av de viktigste:

 • Lavere renter: Refinansiering kan føre til en lavere rente enn det du betaler på dine nåværende lån.
 • Færre månedlige kostnader: Med et forbrukslån samler du all din gjeld på ett sted. Dette reduserer antall gebyrer og gir deg mindre å holde styr på hver måned.
 • En tydelig betalingsplan: Når du tar opp et forbrukslån får du en nedbetalingsplan som viser hvor mye du skal betale hver måned.
 • Bedre oversikt over økonomien: Ved å samle all gjeld under ett lån får du bedre oversikt over din totale gjeld. Et forbrukslån kan derfor hjelpe deg med å få orden på økonomien din.

Ulemper

Til tross for noen fordeler, presenterer forbrukslån for å betale gjeld også potensielle ulemper.

 1. For det første kan rentene på forbrukslån være høyere sammenlignet med andre typer lån.
 2. For det andre kan bruk av forbrukslån til å betale ned gjeld føre til mer gjeld og økte lånekostnader.
 3. Forbrukslån har ofte kortere nedbetalingstid, noe som kan føre til høyere månedlige avdrag.
 4. Det er risiko assosiert med dette alternativet, da man kan miste egenkapital i eiendeler eller eiendom som sikkerhet.
 5. Forbruksgjelden kan legge ekstra belastning på økonomien og øke presset på månedlige utgifter.
 6. Til slutt, ved å velge denne løsningen kan du utsette deg selv for økt risiko for økonomisk stress og problemer med håndtering av gjelden din.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

I dette delen vil vi gi svar på de mest vanlige spørsmålene folk har om å bruke forbrukslån til å betale gjeld. Les videre for å forstå mer om denne problemstillingen.

Hvordan få hjelp til å betale gjeld?

Å få hjelp til å betale gjeld kan være en utfordring, men det er mange strategier og ressurser tilgjengelige. En effektiv metode er bruk av forbrukslån for nedbetaling av eksisterende gjeld.

Dette kan resultere i lavere renter og færre månedlige utbetalinger. For å søke om et forbrukslån trenger du bare å fylle ut en lånesøknad hos en bank eller finansinstitusjon.

Lånebeløpet kan variere fra 100.000 kr til 600.000 kr, noe som gir deg romslig plass til å håndtere din gjeld. En annen løsning kan være refinansiering. Gjennom denne prosessen betaler en ny bank av lånet i én eller flere banker, og du får et lån med lavere rente.

Uansett hvilken metode du velger, er det viktigste å ha en klar nedbetalingsplan og følge den nøye for å sikre at du oppnår dine økonomiske mål på mest effektive måte.

Hvordan betale ned gjeld fortest mulig?

For å betale ned gjeld fortest mulig, er det smart å lage en nedbetalingsplan. Dette innebærer å sortere gjelden etter størrelse og rente. Noen velger å betale ned de minste lånene først for å få en følelse av fremgang, kjent som “snøballmetoden”.

Andre finner det mer effektivt å konsentrere seg om lån med høyest rente først, kjent som “snøskredmetoden”. Uansett metode, det er viktig å betale mer enn minimumskravet på gjelden hver måned.

Dobler du minimumsbetalinger, kan du redusere nedbetalingstiden betydelig. Bruk gjerne en kalkulator for å visualisere hvor fort du kan bli gjeldfri ved forskjellige betalingsplaner.

Boligeiere kan også vurdere å refinansiere boliglånet for å bruke hjemmeekvitet til å betale ned gjeld, ettersom dette ofte har en lavere rente enn andre typer gjeld. Hvis du har flere kredittkort, vurder å konsolidere dem til ett kort med lavere rente eller bruk et omstartslån.

Utenom nedbetalingen, er det nødvendig å ikke pådra seg mer gjeld og kanskje finne ekstra inntekter for å øke betalingene.

Kan NAV hjelpe meg med gjeld?

Ja, NAV kan absolutt hjelpe deg med gjeld. NAV tilbyr gratis gjeldsrådgivning til personer som sliter med økonomiske problemer. Disse tjenestene er tilgjengelige i de fleste kommuner i Norge.

NAV sine rådgivere kan hjelpe deg med å sette opp en plan for nedbetaling av gjelden din. De kan også gi råd om hvordan man kan refinansiere gjelden med en lavere rente, noe som kan gjøre det enklere å betale ned gjelden.

I noen tilfeller anbefaler NAV konsolidering av gjeld i et lån med lavest mulig rente for å forenkle nedbetalingsprosessen.

Er det mulig å slette gjeld?

Selvfølgelig er det mulig å slette gjeld, men det innebærer typisk en streng og disiplinert tilnærming til økonomistyring. Ved å bruke refinansiering som en metode for gjeldshåndtering, kan enkeltpersoner konsolidere flere lån og kredittkortgjeld i ett lån.

Dette gir en bedre oversikt over den totale gjelden og reduserer antall gebyrer knyttet til flere lån. Det er likevel viktig å sammenligne rentesatser fra forskjellige banker når man vurderer et slikt tilbud.

Å ta opp et refinansieringslån kan også gi lavere rente, noe som kan gjøre gjeldsbyrden mer overkommelig. Dette kan være en svært effektiv løsning for mange som sliter med høy gjeld.

Men, det er viktig å ikke glemme at det å slette gjeld krever utholdenhet og vilje til å strukturere din økonomi på nytt.

Konklusjon

Forbrukslån gir en praktisk løsning for å betale gjeld. Det forenkler økonomisk styring og gir høyere frihet til låntakere. Men, låntakerne må alltid huske å vurdere sine alternativer nøye for å oppnå mest mulig kostnadseffektivitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *