Forbrukslån til restskatt (Beste og billigste 2024)

Forbrukslån til restskatt

Har du fått en uventet restskatt og lurer på hvordan du skal klare å betale den? Restskatt er en situasjon mange nordmenn møter hvert år etter skattemeldingen. Denne artikkelen gir deg oversikt over forbrukslån som kan hjelpe deg å betale din restskatt.

Fortsett å lese om du ønsker tips og råd om hvordan du kan takle restskatten din på best mulig måte.

Låneeksempel forbrukslån

Lånebeløp 35 000 kr
Nedbetalingstid 5 år
Data levert av Forbrukerportalen
Beste forbrukslån 2024

Lendo forbrukslån (Få tilbud fra 26 banker)

Lendo

Finansduden har vurdert og kårer Lendo til norges beste forbrukslån i 2024. Det gjelder også for refinansiering uten sikkerhet.

Fordeler

 • Her får du uforpliktende tilbud fra 26 banker som alle konkurrerer med hverandre.
 • Det er enkelt, raskt og gratis å søke om forbrukslån gjennom Lendo.
 • Effektive samarbeidsbanker.

Ulemper

Vi finner ingen nevneverdige ulemper ved å bruke Lendo. Les gjerne hele vår vurdering av Lendo.

Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.

Se alle forbrukslån fra Lendo

Detaljer
fra 10,11 %
effektiv rente
718 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke
Anbefalt forbrukslån

Uno Finans forbrukslån (Sammenlign flere lånetilbud)

Uno finans

Uno Finans er vurdert som en effektiv og god løsning når man skal søke om lån uten sikkerhet.

Fordeler

 • Uforpliktende sammenligning av flere tilbud for lån uten sikkerhet.
 • Uno Finans sin heldigitale løsning gir svar på søknaden på dagen.

Ulemper

 • Man får tilbud fra en håndfull færre banker enn vår favoritt (21 banker).

Les vår vurdering av Uno Finans.

Eksempelrente: Effektiv rente 11% 200.000,-, 10 år. Kost. 122.092,- Tot: 322.092,-

Se alle forbrukslån fra Uno finans

Detaljer
fra 10,11 %
effektiv rente
718 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke
Lav rente

Forbrukslån & Refinansiering (Tilbud fra flere banker)

Axo Finans

Axo Finans er en av landets største formidlere av forbrukslån. Se fordeler og ulemper eller les vår store vurdering av Axo Finans.

Fordeler

 • Gratis og uforpliktende søknad til flere flere banker
 • Heldigital tjeneste
 • Få tilbud fra 20 banker

Ulemper

 • Færre tilbydere å sammenligne enn de to foregående aktørene.

Eksempel: Nominell rente 11,9% effektiv rente 13,22%, lånebeløp kr 175 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad 60 787 totalt kr 235 787.

Se alle forbrukslån fra Axo Finans

Detaljer
fra 10,11 %
effektiv rente
718 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke

Forbrukslån fra Sambla

Sambla

Sambla er et godt alternativ til å søke om forbrukslån. Denne låneagenten tilbyr lån fra 5000 kr og oppover. Les vår vurdering av Sambla.

Fordeler

 • Man kan låne fra 5000 kr.
 • Sambla tilbyr uforpliktende søknad til 20 banker.
 • Tjenesten er enkel å bruke

Ulemper

 • Mindre lån har naturlig høyere rente.
 • Man må ha vært norsk statsborger i minimum ett år.

Eksempel: 150 000 kr over 5 år, nom. 11,9 %, eff. 16,13 % kost. 59 968 kr, tot. 209 968 kr eller 3 329 kr/måned (60 bet.). Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Se alle forbrukslån fra Sambla

Detaljer
fra 10,11 %
effektiv rente
718 kr
pr måned
SØK HER
Ikke samarbeid

Forbrukslån & Refinansieringslån (Rådgivning & Uforpliktende tilbud fra kvalitetsbanker)

Zensum

Zensum er et bra valg for sammenligning av forbrukslån. Du må gjerne lese hele vår vurdering av Zensum.

Fordeler

 • Man kan søke om lån uten forpliktelser.
 • Man kan søke digitalt på en enkel måte.
 • Man får sammenlignet flere banker.

Ulemper

 • Man må låne minimum 20000 kr.
 • Man får tilbud fra maksimalt 16 banker.

Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 140 kr, kostnad 3 119 kr/måned (60 avbet.). Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere.

Se alle forbrukslån fra Zensum

Detaljer
fra 10,11 %
effektiv rente
718 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke

Nøkkelpunkter

 • Forbrukslån til restskatt hjelper deg å betale skatten raskt, men husk at det kan være høye kostnader med lån.
 • Alternativer for lån inkluderer Lendo og Uno Finans. Sammenlign vilkår før du velger.
 • Før du tar opp lån, sjekk selvangivelsen din, bruk feriepengene dine og se etter ekstra inntektsmuligheter.
 • For å unngå restskatt, sjekk skattekortet ditt, betal forskuddsskatt, hold styr på fradrag og planlegg store pengeutbetalinger.

Hva er et Forbrukslån til restskatt?

Et forbrukslån til restskatt er et lånealternativ som mange norske banker tilbyr for å hjelpe de som står overfor et større skattemelding. Dette lånet blir spesielt brukt når du har mottatt skatteoppgjøret ditt og oppdager at du skylder staten mer penger enn du hadde budsjettert for.

Med et forbrukslån til restskatt kan du raskt dekke beløpet du skylder, og unngå høye forsinkelsesrenter fra Skatteetaten. Du kan låne alt fra noen tusen til flere hundre tusen kroner, avhengig av din kredittscore og den økonomiske situasjonen din.

Det betyr at du kan betale ned din restskatt over tid i henhold til en fast betalingsplan.

Muligheter for Lån til restskatt

For å finansiere restskatten, har man flere alternativer for lån som Lendo forbrukslånUno Finans forbrukslån og refinansiering av eksisterende lån. Disse lånetilbudene varierer i lånebeløp, renter og nedbetalingstid og kan velges basert på ens økonomiske situasjon og behov.

Det er viktig å sammenligne forskjellige lånetilbud fra ulike låneagenter og banker for å sikre mest gunstige vilkår.

Lendo forbrukslån

Lendo er en anerkjent aktør i Norge, og ble rangert som den beste forbrukslångiveren i 2023. De tilbyr et bredt spekter av lånemuligheter, inkludert forbrukslån uten sikkerhet.

Hvis du har restskatt og trenger et lån for å dekke det, kan Lendo være en god løsning. De har konkurransedyktige renter og fleksible nedbetalingstider som kan tilpasses etter dine behov.

Lendo tilbyr også muligheten for refinansiering uten sikkerhet. Dette betyr at du kan samle all din gjeld under ett enkelt lån, noe som kan forenkle din økonomiske situasjon. Med Lendo kan du få et lånetilbud skreddersydd for dine behov og betingelser.

Du får også mulighet til å sammenligne lånetilbud fra flere norske banker, noe som gir deg større valgfrihet og lar deg velge det lånetilbudet som passer best for deg.

Uno Finans forbrukslån

Uno Finans gir et bredt spekter av økonomiske løsninger, blant annet usikrede forbrukslån for å dekke restskatt. De er en anerkjent låneagent i Norge og opererer med en kundevennlig tilnærming, noe som gir deg fleksibilitet når du søker om lån.

Søknadsprosessen er ganske rett frem og helt gratis, noe som gjør det enkelt og problemfritt å skaffe midler til å betale restskatten din. Uno Finans legger vekt på raske og effektive tjenester, med en tydelig forståelse av den norske banksektoren og skattesystemet.

De tilbyr konkurransedyktige lånebetingelser, fra lavere renter til fleksible nedbetalingsplaner, basert på din kredittscore og finansielle situasjon.

Forbrukslån & Refinansiering

Forbrukslån og refinansiering kan være effektive løsninger når du står overfor restskatt. Banker som Lendo og Uno Finans tilbyr slike tjenester. Lendo, kåret som Norges beste forbrukslånsleverandør i 2023, gir deg muligheten til å refinansiere uten sikkerhet.

Dette betyr at du kan samle alle dine tidligere lån under ett enkelt lån med gunstigere vilkår, noe som kan redusere månedlige kostnader. Uno Finans på sin side tilbyr en smidig prosess for å søke om usikrede lån, noe som kan være nødvendig for å dekke restskatten.

Med disse alternativene, kan belastningen av en uventet skatteregning bli mer håndterbar.

Tiltak før du tar opp lån til restskatt

Før du tar opp lån for å dekke restskatten, bør du vurdere noen tiltak. Les mer om hvordan du kan sjekke og korrigere selvangivelsen, bruke feriepengene dine til å betale restskatt, og muligheter for å finne flere inntekter.

Sjekk og korriger selvangivelsen

Kontroller nøye din selvangivelse før du vurderer å ta opp et forbrukslån for å betale restskatt. Selvangivelsen er et dokument som viser inntekter, fradrag og formue for det siste året.

Alle selvangivelser fra Skatteetaten kommer ferdigutfylt, men det kan være feil og mangler. Derfor bør du alltid gå igjennom den nøye.

Det er viktig at alle opplysninger stemmer, da dette har direkte innvirkning på hvor mye skatt du skal betale. Du kan endre og legge til informasjon i selvangivelsen din frem til fristen i april eller mai, avhengig av om du er lønnstaker, pensjonist eller næringsdrivende.

Korrigeringen av selvangivelsen kan føre til at du ikke trenger å betale restskatt.

Bruk feriepengene dine

Å bruke feriepengene kan være en smart måte å håndtere restskatt på. Feriepenger er en del av inntekten din som arbeidsgiveren din har holdt tilbake, og de kan gi deg den økonomiske bufferen du trenger.

Du kan betale restskatten ved å bruke disse midlene uten å måtte ta opp lån. Feriepenger kommer vanligvis en gang i året, og kan være en stor engangssum, noe som gjør dem ideelle for å dekke større utgifter som restskatt.

Forsøk å finne flere inntekter

En god måte å håndtere restskatt på er å øke inntektene dine. Dette kan gjøres på flere måter. Du kan for eksempel selge unødvendige ting, ta en ekstrajobb, jobbe overtid eller ta på deg anbudsjobber.

Ikke bare vil dette gi deg ekstra penger til å betale din restskatt, men det vil også hjelpe deg å unngå å ta opp lån og potensielt sette deg selv i gjeld. Det er verdt å merke seg at hvis du er selvstendig næringsdrivende, kan du påvirke inntekten din ved å justere prisene på tjenestene eller produktene du selger.

Hvordan unngå å få restskatt?

Å forhindre restskatt krever en bevisst tilnærming til skatteplanlegging. Her er noen strategier:

 • Sjekk skattekortet ditt regelmessig: Skattekortet ditt kan endre seg basert på inntekt, fradrag og gjeld. Ved å sjekke det regelmessig, kan du sikre deg at du betaler riktig mengde skatt.
 • Betal forskuddsskatt: For selvstendig næringsdrivende og andre med VARIE variabel inntekt kan betaling av forskuddsskatt bidra til å unngå restskatt.
 • Hold styr på fradrag: Mange glemmer å inkludere alle de relevante fradragene i selvangivelsen. Å holde nøye register over potensielle fradrag kan redusere din skattepliktige inntekt.
 • Ha en god oversikt over dine økonomiske forhold: Gode rutiner på dette feltet vil gjøre det lettere å unngå uventede skatteregninger.
 • Planlegg for store pengeutbetalinger: Salg av eiendom eller store lønnsøkninger kan føre til høyere skatt. Ved å planlegge disse hendelsene på forhånd, kan du sette av penger til eventuell restskatt.

Fordeler og ulemper med lån til å betale restskatt

I denne delen vil det bli tatt for seg både fordelene og ulempene ved å ta opp lån for å betale restskatten. Fordeler kan inkludere umiddelbar betaling, unngåelse av forsinkelsesrenter og stressreduksjon.

På den andre siden, kan ulempene være høye rente og avgifter, potensielle gjeldsproblemer og en negativ påvirkning på kredittscoren. Det er viktig å nøye vurdere begge disse aspektene før du bestemmer deg for et lån til restskatt.

Fordeler

Å ta opp et forbrukslån for å betale restskatt kan ha flere fordeler. For det første gir det umiddelbar finansiell hjelp ved å dekke skattekravet. Skatteetaten krever betaling raskt, og lån kan sikre at du unngår forsinkelsesrenter og negative konsekvenser som lønnstrekk eller tvangssalg.

For det andre kan lånetilbud fra norske banker som Lendo og Uno Finans gi gunstige betingelser med hensyn til lånebeløp og nedbetalingstid. Med en god kredittscore kan renten også være rimelig.

Dette gir deg mulighet til å tilbakebetale lånet over en periode som passer din økonomi. Til sist, for selvstendig næringsdrivende kan et lån til restskatt være en livredder i en vanskelig økonomisk situasjon.

Det skaper pusterom og tid til å justere økonomien.

Ulemper

Å ta opp lån for å betale restskatt kan føre til høye kostnader knyttet til usikrede lån, som høye renter, etableringsgebyrer og potensielle termingebyrer. Det er også en risiko for å havne i en gjeldsspiral ved å ta opp flere usikrede lån.

Dessuten kan det medføre rettslige tiltak og en negativ påvirkning på kredittscoren ved manglende betaling av restskatten. På lang sikt kan dette også øke gjelden og den økonomiske byrden.

Selv om betalingsutsettelse fra det lokale skattekontoret kan virke som en attraktiv løsning, er godkjennelse ikke alltid lett å få, og det kan føre til ytterligere forsinke betalinger og pådra forsinkelsesrenter.

Ofte Stilte Spørsmål (FAQ)

I denne delen vil vi svare på ofte stilte spørsmål om forbrukslån til restskatt – hvordan lån påvirker skatten, hvor lang tid man har på å betale restskatt, og muligheten for delbetaling av restskatt.

Hvordan påvirker lån skatten?

Lån påvirker skatten på flere måter. I hovedsak vil rentebetalinger på noen lån, som for eksempel boliglån, være fradragsberettiget på selvangivelsen. Det betyr at disse kostnadene kan redusere den totale inntekten din som du blir beskattet av, noe som i sin tur kan redusere skattebyrden.

Vær oppmerksom på at ikke alle typer lån gir rett til fradrag. For eksempel gir forbrukslån typisk ikke de samme fradragsrettighetene som boliglån. Dette kan være et viktig aspekt å vurdere hvis du tenker på å ta opp lån for å betale restskatt.

Det kan også være smart å søke råd fra en finansrådgiver eller lignende før en slik avgjørelse tas.

Hvor lang tid har man på å betale restskatt?

Skattebetalerne får vanligvis en frist til å betale restskatten. Første avdrag forfaller ofte 20. august og det andre avdraget 24. september. Dersom skatteoppgjøret mottas etter 19.

august, er betalingsfristen for første avdrag tre uker etter at oppgjøret er gjennomført. Hvis restskatten er mindre enn 1 000 kroner, forventes det full betaling i én faktura.

Det er viktig å betale restskatten innen fristen for å unngå ekstra gebyrer og renter. Du kan betale restskatten via elektronisk faktura eller ved bruk av KID-nummer og bankkontonummer.

Kan jeg delbetale restskatt?

Ja, det er mulig å delbetale restskatten din i Norge. Du må imidlertid sende en søknad til skatteetaten og forklare hvorfor du ikke kan betale alt på en gang. Dette kalles en avdragsordning, og kan vare opptil 36 måneder.

Skatteetaten vil vurdere din økonomiske situasjon, og dersom de godtar søknaden, vil de sette opp en betalingsplan basert på hva du har råd til å betale hver måned. Vær klar over at det vil påløpe renter for den tiden du bruker på å betale ned restskatten.

Konklusjon

Forbrukslån til restskatt kan være en praktisk løsning i en pressende skattesituasjon. Det er alltid viktig å veie fordeler og ulemper før man tar opp et lån. Husk, nøkkelen ligger i god planlegging og ansvarlig låneopptak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *