Seniorlån – Alt du trenger å vite

Seniorlån

Seniorlån gir eldre en unik mulighet til å frigjøre penger gjennom boligens verdi. Et seniorlån er designet for personer over 60 år, og lar boligeiere få tilgang til den egenkapitalen de har bygget opp i hjemmet sitt gjennom årene.

Lånebeløpet fastsettes basert på låntakers alder, eiendommens verdi og beliggenhet. Med Seniorlån, kan låntaker motta utbetalingen som et engangsbeløp, månedlige utbetalinger, eller en kombinasjon av begge deler.

En annen fordel er at renter og avdrag ikke trenger å betales så lenge låntaker bor i eiendommen.

Søk om seniorlån (forbrukslån) uten sikkerhet

Låneeksempel forbrukslån

Lånebeløp 100 000 kr
Nedbetalingstid 5 år
Data levert av Forbrukerportalen
Beste forbrukslån 2024

Lendo forbrukslån (Få tilbud fra 26 banker)

Lendo

Finansduden har vurdert og kårer Lendo til norges beste forbrukslån i 2024. Det gjelder også for refinansiering uten sikkerhet.

Fordeler

 • Her får du uforpliktende tilbud fra 26 banker som alle konkurrerer med hverandre.
 • Det er enkelt, raskt og gratis å søke om forbrukslån gjennom Lendo.
 • Effektive samarbeidsbanker.

Ulemper

Vi finner ingen nevneverdige ulemper ved å bruke Lendo. Les gjerne hele vår vurdering av Lendo.

Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.

Se alle forbrukslån fra Lendo

Detaljer
fra 9,27 %
effektiv rente
2 051 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke
Anbefalt forbrukslån

Uno Finans forbrukslån (Sammenlign flere lånetilbud)

Uno finans

Uno Finans er vurdert som en effektiv og god løsning når man skal søke om lån uten sikkerhet.

Fordeler

 • Uforpliktende sammenligning av flere tilbud for lån uten sikkerhet.
 • Uno Finans sin heldigitale løsning gir svar på søknaden på dagen.

Ulemper

 • Man får tilbud fra en håndfull færre banker enn vår favoritt (21 banker).

Les vår vurdering av Uno Finans.

Eksempelrente: Effektiv rente 11% 200.000,-, 10 år. Kost. 122.092,- Tot: 322.092,-

Se alle forbrukslån fra Uno finans

Detaljer
fra 9,27 %
effektiv rente
2 051 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke
Lav rente

Forbrukslån & Refinansiering (Tilbud fra flere banker)

Axo Finans

Axo Finans er en av landets største formidlere av forbrukslån. Se fordeler og ulemper eller les vår store vurdering av Axo Finans.

Fordeler

 • Gratis og uforpliktende søknad til flere flere banker
 • Heldigital tjeneste
 • Få tilbud fra 20 banker

Ulemper

 • Færre tilbydere å sammenligne enn de to foregående aktørene.

Eksempel: Nominell rente 11,9% effektiv rente 13,22%, lånebeløp kr 175 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad 60 787 totalt kr 235 787.

Se alle forbrukslån fra Axo Finans

Detaljer
fra 9,27 %
effektiv rente
2 051 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke

Forbrukslån fra Sambla

Sambla

Sambla er et godt alternativ til å søke om forbrukslån. Denne låneagenten tilbyr lån fra 5000 kr og oppover. Les vår vurdering av Sambla.

Fordeler

 • Man kan låne fra 5000 kr.
 • Sambla tilbyr uforpliktende søknad til 20 banker.
 • Tjenesten er enkel å bruke

Ulemper

 • Mindre lån har naturlig høyere rente.
 • Man må ha vært norsk statsborger i minimum ett år.

Eksempel: 150 000 kr over 5 år, nom. 11,9 %, eff. 16,13 % kost. 59 968 kr, tot. 209 968 kr eller 3 329 kr/måned (60 bet.). Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Se alle forbrukslån fra Sambla

Detaljer
fra 9,27 %
effektiv rente
2 051 kr
pr måned
SØK HER
Ikke samarbeid

Forbrukslån & Refinansieringslån (Rådgivning & Uforpliktende tilbud fra kvalitetsbanker)

Zensum

Zensum er et bra valg for sammenligning av forbrukslån. Du må gjerne lese hele vår vurdering av Zensum.

Fordeler

 • Man kan søke om lån uten forpliktelser.
 • Man kan søke digitalt på en enkel måte.
 • Man får sammenlignet flere banker.

Ulemper

 • Man må låne minimum 20000 kr.
 • Man får tilbud fra maksimalt 16 banker.

Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 140 kr, kostnad 3 119 kr/måned (60 avbet.). Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere.

Se alle forbrukslån fra Zensum

Detaljer
fra 9,27 %
effektiv rente
2 051 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke

Hva er et Seniorlån?

Seniorlån er et spesialisert lån designet for individer som er 60 år eller eldre. Med dette lånet kan seniorer frigjøre penger fra boligens verdi uten å flytte. Seniorlånet fungerer ved at man omgjør opptil 49% av boligens verdi til kontanter, enten som engangsbeløp eller månedlige utbetalinger.

Betaling av renter eller avdrag er ikke nødvendig mens lånet er aktivt.

Kjernen i et seniorlån er fleksibiliteten og friheten det gir seniorene. De har muligheten til å bruke boligen sin som en kilde til inntekt i gullalderen. Det er imidlertid viktig å merke seg at seniorlån ikke kan kombineres med annet boliglån.

Eventuelle eksisterende lån må betales før man kan ta opp et seniorlån.

Fordeler med Seniorlån

Seniorlån gir deg muligheten til å frigjøre penger fra boligens verdi. Dette typen lån har lavere krav til betjeningsevne, noe som gjør det mer tilgjengelig for pensjonister. Det er også et fleksibelt lånealternativ som er enkelt å forholde seg til.

Omgjøre boligverdi til kontanter

Med et seniorlån kan boligeiere frigjøre verdien de har bygget opp i sitt hjem. Dette gir en fantastisk mulighet til å få tilgang til ekstra penger uten å måtte selge eiendommen.

Boligeiere kan velge å motta lånet i form av en engangssum, eller som månedlige utbetalinger, noe som gir stor fleksibilitet avhengig av deres individuelle behov.

Seniorlånet kan bli brukt til mange forskjellige formål. For noen kan det være en verdifull kilde til inntekt i pensjonisttilværelsen eller for å gi en tidlig arv til barna.

Det er en god løsning for dem som ønsker å benytte seg av boligens verdi, men uten å måtte flytte fra det kjente og kjære hjemmet.

Lavere krav til betjeningsevne

Et viktig trekk ved seniorlån er at banken ikke stiller så strenge krav til inntekt som ved et ordinært boliglån. Med seniorlån er det nemlig boligens verdi, ikke din betjeningsevne, som ligger til grunn for lånet.

Dette betyr at du kan frigjøre penger fra boligen selv om inntekten din skulle være lav. Faktisk krever seniorlån ingen regelmessig tilbakebetaling. Nedbetaling av lånet skjer først ved permanent fraflytting fra boligen eller ved dødsfall.

Det gir økonomisk mestring og en mer behagelig pensjonstid for mange.

Fleksibelt og enkelt å forholde seg til

Seniorlån gir en imponerende fleksibilitet som mange eldre mennesker virkelig setter pris på. Det er mulig å frigjøre penger fra boligens verdi uten å måtte betale renter eller avdrag hver måned, noe som er en stor avlastning for mange pensjonister.

En annen verdifull fordel er at lånet kan utbetales basert på låntakers ønsker. Noen velger å få hele lånet utbetalt som et engangsbeløp, mens andre setter pris på muligheten til å motta månedlige utbetalinger.

Det er også mulighet for en kombinasjon av begge deler. Så uansett hva dine individuelle behov eller situasjon er, kan seniorlån tilpasses og være en smidig løsning.

Ulemper med Seniorlån

Selv om seniorlån kan være en god løsning for enkelte, er det viktig å være oppmerksom på noen ulemper, som høyere renter sammenlignet med ordinære boliglån og at gjelden kan vokse over tid.

Les videre for å forstå alle aspektene ved et seniorlån.

Høyere renter sammenlignet med ordinære boliglån

Seniorlån kjennetegnes av høyere renter sammenlignet med ordinære boliglån. Dette skyldes primært at utlånsrentene settes individuelt for hver enkel låntaker, basert på boligens beliggenhet og verdi.

Rentene på seniorlån varierer mellom ulike banker, med nominelle renter fra 4.70% til 7.35%. Det er viktig å merke seg at rentene er generelt sett høyere for eldre låntakere sammenlignet med yngre låntakere på ordinære boliglån.

Til tross for den høye renten har seniorlån fremdeles lavere rente enn forbrukslån. I tillegg er det skattefordel ved seniorlån som kan bidra til å redusere den effektive renten.

Til tross for god sikkerhet og lav risiko for bankene, betraktes seniorlån som dyrere enn andre typer lån. For å få mest mulig ut av lånet, er det lurt å bruke tid på å undersøke og sammenligne forskjellige banker før valget tas.

Gjelden vokser – mindre i arv

Det er viktig å merke seg at gjelden øker over tid med seniorlån. Dette skyldes at rentene tillegges lånesaldoen hver måned, noe som fører til at totalbeløpet du skylder vil vokse.

Som en konsekvens av dette, kan verdien av det som etterlates til dine arvinger, bli mindre. Dine arvinger kan oppleve en reduksjon i størrelsen på arven de mottar. Imidlertid trenger låntakeren ikke å bekymre seg for månedlige betalinger, siden renter eller avdrag ikke kreves så lenge de bor i boligen.

Videre dekker BN Bank eventuelle tap hvis summen av lånet overstiger boligens verdi.

Hvem passer seniorlån for?

Seniorlån er skreddersydd for personer over 60 år som eier sin egen bolig. Dette lånet gir en unik mulighet til å frigjøre penger fra boligens verdi, som man har jobbet hardt for å bygge opp gjennom årene.

Det er ingen begrensning på hvordan du kan bruke disse pengene. Du kan for eksempel bruke dem til å reise, pusse opp hjemmet ditt, kjøpe en ny bil, eller bare gi deg selv litt ekstra økonomisk pusterom i hverdagen.

Størrelsen på lånebeløpet avhenger av noen viktige faktorer: låntakerens alder, boligens verdi og beliggenhet. Lånet kan mottas som en engangssum eller som månedlige utbetalinger, alt etter hva som passer best for deg.

Det beste er at så lenge du bor i huset ditt, er det ikke nødvendig med noen betalinger for renter eller avdrag. Renter legges til lånebeløpet hver måned, men du trenger ikke å bekymre deg for betalingen mens du bor i boligen.

Hvordan få et seniorlån?

For å få et seniorlån må man først søke om lån og sende inn nødvendige dokumenter. Banken vil deretter gjennomgå søknaden og ta en dialog med søkeren. Etter dette vil låneavtalen bli signert og lånet utbetalt.

Det kan være lurt å bruke en lånekalkulator for å få en oversikt over potensielle lånekostnader. En kundekonsulent kan også gi personlig service og hjelpe med søknadsprosessen.

Søk om lån og send inn

BN Bank tilbyr en praktisk elektronisk løsning for å søke om Seniorlån – “Søk om lån og send inn”. Denne tjenesten er tilgjengelig for personer over 60 år som ønsker å gjøre om deler av sin boligverdi til kontanter.

Gjennom dette får seniorer mulighet til å leve et mer komfortabelt og bekymringsfritt liv ved å bruke noe av verdien i hjemmet deres.

“Søk om lån og send inn” prosessen er ganske enkel og brukervennlig. Man starter med å legge inn relevant informasjon om boligen og søkerens økonomiske situasjon. Etter innsendelse blir søknaden vurdert av banken.

Hele prosessen er fullstendig digital, noe som betyr at du kan gjøre dette fra komforten av ditt eget hjem.

Vurdering og dialog

Lånebeløpet i et seniorlån bestemmes gjennom en vurderingsprosess hvor banken tar hensyn til låntakerens alder, eiendommens verdi og beliggenhet. Dette skjer gjennom en dialog mellom banken og låntakeren, der begge parter har mulighet til å stille spørsmål og diskutere lånebetingelser.

Seniorlån kan enten mottas som en engangssum, månedlige utbetalinger eller en kombinasjon av begge deler, noe som også blir avgjort i denne dialogen. Det er også i denne fasen at rentene, som legges til lånebeløpet hver måned, avtales.

Dialogen fortsetter selv etter at lånet er innvilget, og er viktig ved avslutning av lånet, enten ved permanent flytting fra eiendommen eller ved død.

Signering og utbetaling

Etter å ha sendt inn din søknad for seniorlån og gått gjennom vurderingsprosessen, kommer du til stadiet for signering og utbetaling. Du vil motta lånedokumentene som skal signeres.

Dette er en enkel prosess, spesielt om du signerer digitalt med BankID. Når dokumentene er signert og returnert til BN Bank, vil banken gå gjennom det siste trinnet – utbetalingen av lånet.

Lånet overføres direkte til din konto, enten som et engangsbeløp eller i månedlige utbetalinger, avhengig av dine valg og behov. Gjennom hele denne prosessen kan du regne med personlig service fra BN Bank for å sikre at alle detaljer er klare og forståelige.

Oppsummering

Seniorlån kan være en ideell løsning for å frigjøre penger fra boligens verdi. Med muligheter for engangsbeløp eller månedlige utbetalinger, gir det økonomiske muligheter for pensjonister og yrkesaktive over 60 år.

Hvilket lån som passer best kommer an på individuelle behov og betjeningsevne. Husk, det handler om økonomisk velvære i gullalderen!

Lån til senior

Ofte Stilte Spørsmål

1. Hva er et Seniorlån?

Seniorlån er et lån som pensjonister kan få fra BN Bank for å frigjøre penger basert på boligens verdi og beliggenhet uten å betale renter eller avdrag.

2. Hvordan kan jeg få Seniorlån utbetalt?

Du kan få lånet utbetalt som et engangsbeløp, månedlige utbetalinger, eller en kombinasjon av begge, basert på boligens verdi og boliglån.

3. Er det noen skattefordel med Seniorlån?

Ja, rentene som betales på Seniorlån kan gi en skattefordel. Men det viktig å konsultere med en kundekonsulent for å forstå detaljene.

4. Må jeg gi opp eierskapet til boligen min hvis jeg tar opp et Seniorlån?

Nei, du beholder eierskapet til boligen din under hele låneforholdet, selv ved permanent fraflytting eller fraflytting til sykehjem.

5. Hvordan kan jeg beregne mitt potensielle Seniorlån?

Du kan bruke en seniorlånekalkulator eller kontakte en bankrådgiver for å beregne ditt potensielle lån basert på boligens verdi og beliggenhet.

6. Hvor kan jeg søke om Seniorlån?

Du kan søke om Seniorlån direkte hos BN Bank, enten online via et kontaktskjema, eller ved å ta kontakt med en kundekonsulent for personlig service.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *