sjekkmerke La bankene konkurrere

Over 26 banker konkurrerer om gå deg sitt beste og billigste smålån på dagen. Gratis og uforpliktende.

sjekkmerke Sammenlign smålån

Her kan du helt uforpliktende og gratis sammenligne tilbud på smålån og forbrukslån fra flere banker.

sjekkmerke Spar penger og tid

Det er enormt å spare på renter og gebyrer. Spar tid og penger ved å bruke vår tjeneste for å finne beste lån uten sikkerhet.

Hva er smålån?

Smålån er lån uten sikkerhet. De har en lavere lånesum enn vanlige forbrukslån. De fleste bankene kaller det smålån når summen er under 50 000 kr. Andre ord som “minilån” og “mikrolån” brukes ofte for lån som er under 20 000 kr.

Smålån krever ikke noe pant eller sikkerhet. Du kan bruke pengene fra lånet til det du vil. Men, smålån har høyere renter enn lån med sikkerhet. Det skyldes at summen er lav og det er ingen sikkerhet på lånet.

Finn smålån på dagen nå

Topp 12 smålån på dagen

Bank Effektiv rente Månedspris*
1. Grønt lån 10,64 % 513 kr
2. TOBB (DNB) 12,24 % 542 kr
3. DNB Bank ASA 12,44 % 542 kr
4. DNB Bank ASA 12,44 % 542 kr
5. USBL (DNB) 12,44 % 542 kr
6. Northmill bank AB, filial Norge 12,63 % 555 kr
7. re:member 14,40 % 576 kr
8. Usikret rammelån 14,92 % 582 kr
9. Himla Banktjenester (Fana Sparebank) 14,93 % 582 kr
10. SpareBank 1 SMN 15,05 % 571 kr
11. SpareBank 1 Østlandet 15,05 % 571 kr
12. Haugesund Sparebank 15,16 % 584 kr
* Forutsatt: Lånebeløp på 25 000 kr og 5 år løpetid.
Data levert av Forbrukerportalen

Fordeler med smålån på dagen

Nedenfor går vi inn på noen av fordelene med smålån.

1. Rask utbetaling

Smålån på dagen gir rask utbetaling. Etter godkjent søknad, vil bankene veldig ofte sette i gang utbetaling i løpet av få dager. Dette kan være til stor hjelp når det er økonomisk press. Du slipper å vente lenge og kan bruke pengene med en gang.

Men være oppmerksom. Rask utbetaling kan bety bety høyere renter og gebyrer. Så det er en god idé å sjekke alle detaljer før du tar et lån. Det beskytter deg mot uventede kostnader i fremtiden.

2. Fleksibilitet

Smålån gir mye frihet. Du velger selv hva du bruker pengene på og du kan i de fleste tilfeller velge nedbetalingstid fra alt mellom 1 til 60 måneder. På den måte kan du administrere lånet på den måten du ønsker.

Ulemper med smålån

Selv om smålån på dagen kan være nyttige i nødsituasjoner, kommer de også med noen ulemper. Først og fremst tendens til å ha ganske høy rente sammenlignet med andre lån. Dette skyldes i stor grad risikoen långiver tar ved å tilby lån uten sikkerhet.

En annen ulempe er den korte nedbetalingstiden, som ofte kan legge økt press på låntakers økonomi. Det kan derfor være lurt å vurdere disse faktorene nøye før man tar opp et smålån.

1. Høy rente

Smålån har ofte høy rente. Dette er en stor ulempe. Store banker kan noen ganger gi bedre rente på små forbrukslån. Men vanligvis er renten høyere enn for lån med sikkerhet.

Dette skyldes at banken tar en større risiko. Man bør tenke seg godt om før man tar opp et slikt lån.

2. Kort nedbetalingstid

Smålån skal betales tilbake raskt (1 til 5 år). Dette betyr at du må  være klar til å betale tilbake pengene du låner på kort tid. Det er viktig å vite dette før du låner penger.

Husk at du kan betale ekstra avdrag uten ekstra kostnader. Dette vil hjelpe deg med å korte ned lånetiden din.

Hvordan fungerer smålån?

Smålån fungerer gjennom en enkel prosess der låntakeren søker om et bestemt beløp, og etter godkjenning, utbetales pengene raskt. Det er viktig å sammenligne ulike tilbud for å finne de beste betingelsene.

Søkeprosessen er ofte digital og tar bare noen minutter. Tilbakebetalingen av lånet foregår over en fastsatt periode, vanligvis med månedlige betalinger som inkluderer både hovedstol og renter.

Sammenligning av ulike tilbud

Det er viktig å sammenligne tilbud fra forskjellige banker før man bestemmer seg for å ta opp et smålån. En sammenligning kan hjelpe med å finne det lånet som passer best til dine behov og økonomi.

Husk at rentesatsen kan variere basert på din kredittscore og betalingsevne. Det er også viktig å være oppmerksom på at noen banker definerer smålån som lån under 50 000 kr, mens andre bruker inntil 75 000 kr som grense.

Det finnes mange banker som tilbyr smålån uten sikkerhet. Sammenlign derfor nøye for å finne det beste og billigste smålånet for deg.

Søkeprosessen

Å søke om smålån er lett og tar kun noen minutter. Her er trinnene du må følge:

  1. Finn en nettside som tilbyr smålån på dagen.
  2. Fyll ut skjemaet de har på nettstedet deres.
  3. Du trenger ikke å vise dokumenter for å få lån.
  4. Send inn skjemaet og få svar innenfor samme dag.
  5. Om søknaden din blir godkjent, vil du få pengene i løpet av få dager.
  6. Vær klar over at det ikke er noen gebyrer for å sette opp lånet, ta ut penger eller betale hver måned.

Hvem tilbyr smålån på dagen?

Det er en rekke aktører som tilbyr smålån på dagen, inkludert både store banker og mindre finansieringsselskaper. For å vite mer om hvilken leverandør som passer deg best, les videre.

Store tradisjonelle banker

De store tradisjonelle bankene i Norge tilbyr nesten alltid smålån som et eget produkt. Det kan derfor være fornuftig å søke om et smålån i banken du allerede bruker. Noen av disse bankene inkluderer:

  • DNB.
  • Sparebank 1.
  • Nordea.

Spesialbanker

Det er omtrent 30 spesialbanker som tilbyr smålån på dagen i Norge. De spør ikke etter sikkerhet eller papirer. Disse bankene samarbeider som oftest med lånagenter som gjør at du kan få svar veldig raskt.

Hva er kravene for å få innvilget smålån?

For å få innvilget smålån, kreves det både en kredittsjekk og visse inntektskrav. Les videre for å forstå mer om disse betingelsene i detalj.

Kredittscore og betalingsevne

For å få smålån trenger du god kredittscore og betalingsevne. De som låner ut penger sjekker dette først. Hvis du har dårlig kredittscore, blir det vanskelig å få lån. God betalingsevne betyr at du kan betale tilbake lånet i tide.

Det er viktig å ha orden på din økonomi før du søker om smålån.

Aldersgrense

Du må være minst 18 år gammel for å få smålån. Banker har satt denne aldersgrensen for å sikre at du kan betale tilbake lånet. Dette er fordi personer under 18 år ofte ikke har fast jobb eller stabil inntekt.

Selv om du er over 18 år, er det viktig å vite at alderen alene ikke avgjør om du får lån. Banken ser også på andre ting, som din inntekt og kreditt score. Så sørg alltid for å ha en god plan for tilbakebetaling før du tar opp et smålån.

Inntektskrav

Du må tjene nok penger for å få smålån. Hvor mye du må tjene, endres fra sted til sted. Noen krever at du tjener minst 120 000 kr hvert år. Andre steder sier du må tjene 250 000 kr hvert år.

Dette kaller vi for inntektskrav. Hvis du ikke tjener nok, kan det hende du ikke får lånet ditt. Långivere bruker inntektskrav til å se om du kan betale tilbake lånet ditt.

Hvordan finne det beste og billigste smålån?

For å finne det beste og billigste smålånet, bør man sammenligne renter og gebyrer fra forskjellige långivere. Det er også viktig å lese vilkårene nøye for å forstå total kostnad over løpetiden.

Sammenlign renter og gebyrer

Å sammenligne renter og gebyrer er viktig når du vil ha smålån. Noen banker tar høyere renter enn andre. Andre banker kan ha lavere renter, men høyere gebyrer. Du må betale gebyrer i tillegg til det du låner.

Det kan være et oppstartsgebyr eller et månedlig gebyr. Prøv å finne en bank med lav rente og lave gebyrer. Da blir det billigere for deg å låne penger. Bruk nettsider som Lendo hvor du kan se og sammenligne tilbud på ulike lån.

Det gjør det lettere å velge det beste lånet for deg.

Les vilkårene nøye

Det er viktig å lese alle vilkår nøye før du tar et smålån. Vilkårene gir deg alt du trenger å vite om lånet. De viser deg hva du må betale hver måned. Du kan også se hvor mye renter du må betale.

Prøv å finne skjulte kostnader. Det kan være gebyrer som gjør lånet dyrere enn du tror. Ikke glem å sjekke hvilke regler banken har for tidlig nedbetaling av lånet. Noen banker kan ha ekstra kostnader for dette.

Hvordan håndtere flere smålån – refinansiering

Å håndtere mange smålån kan bli tøft. En god plan er å samle alle lånene til ett stort lån. Dette kalles refinansiering. Du får enkelt overblikk på lånet og slipper mange gebyrer.

Det kan gi deg lavere rente og bedre vilkår. Skaff deg en oversikt over alle smålånene dine først. Snakk med banken din om mulighet for refinansiering. Pass på å lese det lille skriftet nøye for å unngå skjulte kostnader.

Husk, du må ha god økonomi for å få innvilget refinansiering. Banken ser på inntekten din og om du har betalt lån tidligere. De sjekker også gjeldsregisteret for å se hvor mye gjeld du har.

Noen banker tilbyr hjelp med dette. Så velg en bank som passer best for deg. Hvis du ikke klarer dette selv, kan en låneagent være til hjelp.

Oppsummering

Smålån på dagen er en god løsning når du trenger penger raskt. Men husk å betale tilbake i tide. Høye renter kan gjøre små lån dyre. Velg derfor lån med omhu.

Ofte stilte spørsmål

Smålån på dagen
Smålån på dagen

Kan jeg få et smålån med en betalingsanmerkning?

Nei, du kan ikke få forbrukslån eller smålån med betalingsanmerkninger.

Hvordan kan en låneforsikring hjelpe meg?

En låneforsikring kan hjelpe deg hvis du ikke klarer å betale lånet ditt på grunn av endringer i din økonomiske situasjon.

Hva er forskjellen mellom effektiv rente og nominell rente?

Effektiv rente tar hensyn til både renter og gebyrkostnader. Nominelle renter er bare renten på lånet.

Hvordan fungerer refinansiering av smålån?

Refinansiering av smålån lar deg samle alle dine smålån til ett lån. Dette kan redusere dine månedlige kostnader.

Må jeg betale en etableringskostnad for smålån?

Ja, noen smålån krever at du betaler en etableringskostnad for å sette opp lånet.

Finn smålån på dagen nå

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *